Prajitura Raffaello

de Miha
375510 vizualizări
prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

Prajitura Raffaello – reteta explicata pas cu pas. O prajitura delicioasa cu blat cu nuca de cocos si o crema delicioasa de ciocolata alba

Si… musc o bucata din prajitura si raman uimita de cat e de buna. Mai iau una si trag concluzia: „am ajuns in paradis” :)))) Desi ar parea o introducere spectaculoasa pentru prajitura Raffaello, nu va mint absolut deloc. Este o prajitura excelenta, iar cei ce iubesc nuca de cocos si bomboanele Raffaello in special, imi vor da dreptate 😉

prajitura raffaello cu nuca de cocos si ciocolata alba

Prajitura Raffaello

Si… musc o bucata din prajitura si raman uimita de cat e de buna. Mai iau una si trag concluzia: „am ajuns… Prajituri Prajitura Raffaello European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 64 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Blatul 2:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 lingura faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)

Mod de preparare Prajitura Raffaello:

Crema pentru prajitura Raffaello:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate prepara si cu o seara inainte si o dati la frigider, nu la congelator

Crema de ciocolata alba pentru prajitura raffaello

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blatul 2:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie fulgii de cocos si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

blaturi pentru prajitura raffaello

Peste blatul 1, am pus 2/3 din crema de ciocolata alba, apoi, blatul 2 pe care l-am acoperit cu restul de crema. Am presarat fulgi de nuca de cocos din belsug si am dat la rece pentru 1 ora.

  • daca aveti rabdare prajitura este mult mai buna si se taie frumos dupa cateva ore sau chiar a doua zi
  • blatul pufos nu l-am insiropat, dar daca voi vreti si va place o puteti face

Pofta buna! 😉

Prajitura Raffaello

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

olivia 11 mai 2017 - 12:47

O minunatie,un vis!

Răspuns
Miha 12 mai 2017 - 15:51

Multumesc, Olivia!

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 14:32

Chiar cautam o reteta asemanatoare, multumesc

Răspuns
Alina Grigore 27 iunie 2017 - 13:49

Am incercat de multe ori sa fac aceasta prajitura, si de data asta chiar mi-a iesit. Multumesc pentru sfaturi!

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:16

Chiar ca o minunatie! 🙂

Răspuns
Diana P 4 februarie 2018 - 14:55

Un desert minunat pentru o duminica in familie! Multumesc pentru reteta!

Răspuns
Miha 9 februarie 2018 - 17:50

Multumesc 🙂

Răspuns
Maria.M 3 ianuarie 2019 - 21:16

Am facut blatul 2 dar astept sa vad ce o să-mi iasa e prea multa nuca de cocos nu se incorporeaza bine!! Asa trebuie sa fie?? Revin cu rezultatul dar in caz ca o să-mi iasa am sa raman uimita…si asta ca nu e singura prajitura pe care o fac!

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2019 - 21:21

Blatul 2 va iesi mai dens si mai subtire decat primul, dar este exact asa cum trebuie sa fie.

Răspuns
mihaela 23 ianuarie 2019 - 21:46

Buna ziuaaveti cumva vreo marca de ciocolata alba preferata pentru prajitura aceasta?

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2019 - 8:31

Buna, Mihaela
Pana nu demult am folosit o ciocolata de la Lidl, dar momentan nu mai face parte din oferta lor (Bellarom, tableta de 200 g, cu ambalaj mov). Acum am testat o ciocolata de la Kaufland, marca lor Klassic, si este foarte ok (are ambalaj galben si este tableta de 200 g) 😉

Răspuns
Mihaela 25 ianuarie 2019 - 0:38

Multumesc frumos

Răspuns
Abutnaritei Dana 17 aprilie 2022 - 23:18

Blatul de nuca de cocos e prea tare.E prea multa nuca de cocos în rețetă. Nu se înmoaie și nu se taie bine nici după 2 zile .Când încerci sa tai iese toată crema ,tot insistând sa se taie.Voi încerca cu mai putina nuca de cocos.Păcat ,prajitura e foarte bună ,de altfel!

Răspuns
Elena 27 august 2022 - 15:00

Blatul 2 este considerabil mai subtire si nisipos la momemtul cand l am intins in tava ( ca la blatul de biscuiti de la cheescake). Mentionez ca am pus 1 albus in plus, restul cantitatile ca in reteta. Sper sa fie ok, astept sa vad ce o iesi dupa coacere.

Răspuns
Maria 26 ianuarie 2023 - 14:41

Bună ziua!Se poate face cu ciocolata de menaj?Și dacă se poate pun același catitati de ciocolata, frisca și mascarpone?Mulțumesc!

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2023 - 17:47

Depinde ce fel de ciocolata de menaj vrei sa folosesti

Răspuns

Lasă un răspuns