Dulciuri

Alivanca

Reteta Alivanca

Alivenci moldovenesti

Ingrediente

  • * 300 g branza de vaci
  • * 30 g unt
  • * 30 g smantana
  • * 2 oua
  • * 50 g malai
  • * 30 g faina
  • * Pentru servit:
  • * 100 g smantana
  • * 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Alivanca:

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, amestecand de jos in sus.

Se unge o tava cu un strat generos de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste foarte fierbinte cu smantana indulcita.

Alivenci moldovenesti

Alivanca moldoveneasca

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. ce bine arata!imi facea bunica…trebuie sa fac si eu!

  2. Trebuie incercata ca arata mult prea bine 😉

  3. e buna buna! 😉

  4. oana says:

    A iesit super buna insa mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor!!

  5. Irina says:

    E fara zahar? Nu trebuie deloc indulcita…..

  6. ana says:

    Mama ne facea cu branza sarata.
    Ce bine ca a-ti postat, chiar imi era dor, dar nu aveam pe cine sa intrab cum se face

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]