Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Aperitiv cu ciuperci

Trebuie sa ma laud :))) Zilele astea am facut pentru prima data suc de rosii, numa’ bun de savurat la iarna. Si cum am fost bagat pana peste cap in rosii, pielite si samburi :)) nu prea am avut timp de mancaruri elaborate. Aveam nevoie de ceva care sa arunc in tigaie, dar la final sa fie savuros si datator de puteri. Dupa o scurta inspectie in frigider am hotarat sa fac acest aperitiv cu ciuperci. La final a fost exact asa cum mi-am dorit! 😉

Aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 cepe verzi
  • ~300 g ciuperci Champignon brune
  • 100 g branza Brie
  • cateva rosii uscate marinate
  • cateva capere
  • 2 oua
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Aperitiv cu ciuperci:

Ceapa o tocam marunt. Punem la calit doar partea alba in putin ulei de masline, apoi adaugam ciupercile taiate felii. Acoperim cu un capac, mai amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade zeama lasata de acestea. Saram si piperam dupa gust. Adaugam apoi branza taiata bucati, ciupercile uscate marinate, cozile de ceapa si caperele. Omogenizam si dam deoparte.

Ciuperci calite cu branza Brie

Repartizam compozitia in 2 vase Ramekin, spargem cate un ou deasupra si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, pana este gata oul.

Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Musai cu niste paine prajita 😉

Aperitiv cu ciuperci

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata bine si sigur este super. Iar ma pui la treaba 🙂

  2. Esti geniala!
    Pot sa-ti spun ca te iubesc? 🙂

    Te felicit pentru premiera, sunt convinsa ca a iesit grozav! la mine, inca face mama!:blushing

    Pupici, Miha!
    Ilda
    Lavender Thouhgts

    P.S. Chiar daca am lasat mai rar feedback, cred ca stii ca sunt mereu in bucataria ta!:)

  3. Simplu, dar extrem de gustos. Mie imi plac mancarurile rapide, care nu necesita mult efort sau multe ingrediente 😛 Iar daca mai au si un ou spart deasupra…atunci sunt exact ce-mi doresc 🙂 Pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]