Aperitive / Retete culinare

Aperitiv cu mozzarella si rosii cherry

loading...

M-am innoit…mi-am luat ramekin-uri. :)) De multa vreme visam la ele si acum sunt bucuroasa sa le am. Tare mi-s dragi…

Tocmai pusesem masina de paine la treaba pentru un aluat de paine. Si cum aveam chef de mancat ceva usor, fara carne…am facut aceste „floricele” cu mozzarella si rosii cherry. Simplu si tare bun!


Aluat de paine:

~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
250 ml lapte (sau apa)

mozzarella proaspata
sare si piper
busuioc
rosii cherry

Aluatul se prepara la masina de paine, punand ingredientele in cuva masinii, in ordinea descrisa. Se foloseste programul de framantare si dospire.

Pentru cei ce framanta cu mana:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unul pahar sau cu o forma speciala de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat pe fundul vasului ceramic (ramkin) uns bine cu ulei, apoi cate 3 cerculete de aluat de jur imprejurul vasului.

Umplem interiorul cu mozzarela taiata cubulete, condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc. Punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc usor deasupra.

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din vas si se servesc. Calde sau reci, dupa preferinta.
Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ce bunataturi, Miha, branza aia topita arata „dreamy”. Poate ma asteapta si pe mine asa ceva in bucatarie maine dimineata 🙂

  2. vai, ce bine arata!

  3. Ce faine si intersante sunt!!!

  4. hmmm…parca simt mirosul d paine coapta, busuioc….yam, yam!

  5. Delicioase ! Unde este vorba de mozzarella si rossii ,vin si eu !:)

    Weekend fain !

  6. SA le folosesti cu drag,sa faci multe ce stii tu sa faci in ele;aceste aperitive sunt minunate si arata intr-un mare fel!!
    Pupici!

  7. Multumesc dragelor! Va astept maine dimineata la micul dejun. Aduceti voi cafeaua! :))

  8. Si eu visez la ramekin-uri, dar sper sa devina realitate cat de curand :))
    Aperitivul este supeeeer!
    Duminica placuta, pupici!

  9. Sunt foarte dragute vasele tale ramekin, iar preparatul din ele este de-a dreptul apetisant! Pupici!

  10. Arata perfect !!!! Si eu ador vasutele astea grozave !!! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]