Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Aperitiv cu rosii

Azi nu am retete de prajituri…nu am dulciuri de nici un fel…daramite fel de fel…:)))

Am facut acest aperitiv cu rosii dintr-o joaca, o improvizatie de moment… Dar a iesit atat de bun, incat trebuie sa va spun si voua. :)) Le pregatiti pentru diseara la cina. 🙂

Aperitiv cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • rosii cherry
  • mozzarella proaspata
  • oua de prepelita
  • sare si piper
  • busuioc
loading...

Mod de preparare Aperitiv cu rosii:

  • Busuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde… s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi.

Rosiile se spala, li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita se scoate miezul si se aseaza intr-un vas termorezistent.

  • Miezul vedeti voi ce faceti cu el. Ori il mancati atunci pe loc :)) ori il puneti intr-un borcan la frigider si-l folositi la ciorba.

Fiecare rosie se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cu busuioc. Se umplu cu bucatele de mozzarella, pana la jumatate, apoi se sparge deasupra cate un ou de prepelita.

Rosii umplute la cuptor

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana oul de deasupra este gata.

Se servesc calde, dar sunt bune si reci.

Rosii umplute

Cred ca voi face cateva si de Craciun, le voi pune printre celelalte aperitive.

  • Pentru varianta maxi :)) se vor folosi rosii de marime potrivita si oua de gaina.
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Bun, satios si sanatos 😀

  2. Foarte bun,o duminica placuta

  3. Simpa’ ! 😉

  4. Faine rau!!!! Pup :*

  5. Tare apetisant!!

  6. adorabile, bune, usor de facut, bravo !

  7. Multumesc frumos tuturor! :*

  8. Am facut si eu o data dar cu oua de gaina:)) Sunt super buuune!!!

  9. Super bune, lasam dulciurile pe altadata!

  10. Minunate!!!am sã le pregãtesc neapãrat:)

  11. hmmm…ce yummy arata! Ai un super blog si la capitolul antreuri, eu sunt un fan! Si eu am un blog (nou) de bucatarie italiana pentru ca sotul meu (italian dealtfel) este foarte pasionat de bucatarie…gateste excelent si asa am hotarat sa punem in scris tot ceea ce face/m – si eu gatesc dar el ma intrece :).
    Pupici si spor la bloguit, te voi urmari!

  12. foarte dragalase! pup!

  13. super..poate iau si eu oua din astea..desi mi-i frik de ele :))

  14. Alice, de ce ti-e frica de ele? Ca-s urate? :)))

  15. Pup Angela, multumesc!

  16. Mi-ai amintit ca nu le-am mai facut de mult si-mi plac mult! Multumesc de idee!

  17. ce frumoase sunt si sigur fff delicioase !!

  18. Arata foarte bine, iar combinatia merge de minune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]