Mancaruri cu legume / Retete culinare

Ardei umpluti – varianta vegetariana

Piticii mei sunt mari amatori de sarmale. Dar mie nu prea-mi place sa le fac 😀 Eu stiu de la mama…cica cele mai bune sarmale sunt alea cat degetul mic. Pai eu nu stiu si nici nu pot sa le fac asa si decat sa dau gres mai bine fac ardei umpluti :)) Bine, eu sunt convinsa ca asta cu sarmalele mici sunt cele mai bune este un mit, dar imi gasesc si eu scuze, ce sa fac?! :))))

De data asta as putea spune ca mi-am fortat norocul cu varianta vegetariana :)) dar finalul a fost unul cat se poate de fericit 😉 Ardei umpluti

Ingrediente

  • ~500 g ciuperci
  • ~50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1/2 cana orez
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • cimbru verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • ardei potriviti ca marime pentru umplut
  • rosii pentru pus capacele la ardei
loading...

Mod de preparare Ardei umpluti- varianta vegetariana:

Ardeilor li se taie coditele si li se scot cotoarele. Se spala si se lasa la scurs.

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute. La sfarsit se pune patrunjelul si cimbrul tocate marunt. Se da deoparte si se lasa la racit, apoi se incorporeaza oul.

  • Daca doriti sa pregatiti in varianta de post puteti scoate oul din compozitie

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Pe fiecare ardei se pune capac din cate o felie de rosie, apoi se aseaza intr-o cratita. Presaram cu cimbru verde tocat, turnam restul de suc de rosii si completam cu apa, pana la cca 3/4 din inaltimea ardeilor.

Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana ardeii sunt bine fierti.

Se servesc calzi, cu putina smantana. Ai mei au vrut si mamaliguta 😀

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. mariana says:

    miha,pot scoate orezul?nu mananc orez si cartofi,de aceea,si oricum vreau sa fac doar vreo 3-4 ca doar eu mananc.multumesc mult.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]