Mancaruri cu pui

Aripioare de pui la capac

loading...

Avem nevoie de:

4 aripioare de pui
50 g unt
1 lingura miere
3 linguri suc de rosii
2 catei usturoi
1 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita rozmarin
sare si piper

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui

si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. 🙂

Delicios! 🙂

loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata extraordinar. am si o intrebare: care este diferenta intre a prepara carnea asa cum ai facut tu si a o pune efectiv intr-un vas termorezistent de exemplu?
    Numai bine!

  2. Ce metoda interesanta, prima data aud de ea! Iar aripioarele chiar arata extrem de apetisant!

  3. delicioase,intr-adevar!sa nu zic ca salivez din greu…

  4. Lavinia,multumesc!
    Cred ca e diferenta de coacere.In vasul termorezistent ar trebui sa adaugi putina grasime (unt,ulei),iar la capac se fac la abur.O alta explicatie mai savanta n-am. :))

  5. Natalia,nici eu nu stiam,dar am gasit reteta intr-o carte de bucate a dnei Balmez si mi-am zis ca merita incercata. 🙂

  6. Alison,vii? :))

  7. Par foarte bune…….

  8. Diana,chiar au fost bune. Merita incercata aceasta reteta. 😉 Se pot folosi si copanele in loc de aripioare.

  9. Larisa says:

    le-am bagat la cuptor…abia astept sa vad ce gust au

  10. Sper sa va placa, Larisa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]