Dulciuri

Banane prajite cu mou de ciocolata

loading...

by Laura Adamache

* 2 banane
* 50 gr unt
* 1 lingura zahar

* Mou de ciocolata:

* 100 gr ciocolata amaruie
* 60 gr zahar
* 1 lingura apa
* 15 gr unt
* 2 galbenusuri

* Decor:

* sos de ciocolata

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora.

Din aceasta foaie vom taia diverse forme.

Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.

Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. fantastic!!!!ce deliciu 🙂 ff bun o sa incerc si eu …..(cate mai am de facut:) >

  2. Mamma mia, furculisionul ala cu banana infipta in el/ea, arata demential de bine si de bun… hmmm, fug ca ma ingras uitindu-ma la poza…

  3. F bun! te invidiez ca nu trebuie sa te gandesti la calorii!

  4. Buna Miha
    Ai incercat vreodata reteta pentru Banana Foster? Foarte populara aici in State. Am preparat aceasta reteta doar o data, dar e absolut fenomenala. Jos ai link-ul la reteta originala, desi poti gasi multe variatiuni.
    Reteta originala foloseste:
    56 gr unt,1 cana zahar brun(aprox. 200gr),1/2 lingurita scortisoara,
    60 ml lichior de banane, 4 banane,60 ml rom brun si optional ingetata de vanilie cat poftesti. Aceasta reteta trebue preparata intr-o tigaie in care poti face flambe pentru ca romul trebuie sa arda pt cateva secunde cu flacara.Un dsert fparte usor de preparat si rapid. Daca ai nevoie cu traducerea retetei, pot ajuta:)
    http://www.brennansneworleans.com/r_bananasfoster.html

    Mai jos, un link in care poti vedea poza..si reteta. Vad ca aceasta reteta foloseste un pic mai mult unt si un pic mai putin zahar brun,si de asemenea foloseste si esenta de vanilie.
    http://nancyrobardsthompson.typepad.com/my_weblog/2009/12/day-9-bananas-foster.html

  5. ahh…uite o poza cu flambe-ul… cand comanzi acest desert la restaurant, nu ti-l prepara in spate in bucatarie ci il prepara la masa in fata clientului. Bineinteles ca eu cand am facut aceasta retata nu am avut flacari asa de mari…au fost niste flacari mici mici de tot..de abia le-am vazut. Chelnerul din imagine probabil a folosit mai mult rom pt. spectacol deci flacari foarte mari 🙂 http://www.flickr.com/photos/peteyorn/445144532/

  6. Miha draga mea, ca de obicei, jos palaria in fata retetelor executate de tine!! Nu exista multa bloguri care-mi trezesc pofta de ceva dulce asa cum o face blogul tau. Chiar daca nu las comentarii decat foarte rar (promit sa rectific lucrul asta in viitorul apropiat) sa stii ca te vizitez foarte des si te admir foarte mult.
    Te pupic cu mare drag si iti multumec ca ai incercat reteta!!

  7. Anca, neaparat sa incerci aceasta reteta. E buuuun, de te lingi pe degete. :)))

  8. Cuscra, te astept la o cafeluta, daca desert nu vrei. :))

    Ia sa deschid messul…sa ne bem cafeaua impreuna. 😉

  9. Ellis, multumesc. Te pup

  10. Kitty, n-am incercat reteta de care zici, dar din poze arata super. E mai greu cu licorile alea ce trebuie la reteta, ma refer la faptul ca nu le am in casa de obicei, dar cine stie…poate ca vreodata…

    Pup si zi buna.

  11. Multumesc Laura de laude si aprecieri. Nu ma asteptam la ele si acum m-is tare mandra. :))

    Te pup si te mai astept. Cu drag! 🙂

  12. Buna ziua.
    Va contactez in calitate de webmaster al site-ului http://www.filmesubtitrate.info/, site de filme si seriale online.
    Va anuntam ca suntem in cautare de parteneri si ne-am gandit ca am putea sa colaboram pe viitor printr-un banner exchange.
    Acest site are la momentul actual peste 6000 de vizite pe zi si un Page Rank 2.
    Daca doriti un parteneriat cu noi va rugam sa trimiteti prin e-mail un cod de banner cu o dimensiune de 124×124 pixeli, dupa ce ati adaugat codul bannerului nostru la dumneavoastra pe site.
    Singura conditie este ca bannerul nostru sa fie afisat pe toate paginile site-ului dumneavoastra.
    O seara buna si sper ca vom colabora.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]