Aceste bastonase cu ciocolata sunt niste biscuiti absolut deliciosi ce pot fi serviti si fara a fi ornati cu ciocolata. Ideali pentru un mic dejun sau de-o rontaiala la cafea. :))
Cu siguranta o sa-i facem si pentru Craciun, alaturi de alte fursecuri delicioase
Ingrediente
- 150 g unt
- 120 g zahar
- 225 g faina
- 1 galbenus
- 50 g migdale macinate
- 50 g ciocolata amaruie
- 30 g cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare Bastonase cu ciocolata:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.
18 comentarii
Ce bine arata!!!
Frumos, imi place! Felicitari si multa bafta incontinuare!:):)
Ce buni trebuie sa fie, dar eu i-as fi facut cu ciucalata alba deasupra, asa-mi plac mie, mai sexy sau mai colorati…
Ce ispita….
excelente si foarte de efect! :* sigur le incerc si eu de Craciun 🙂 daca nu chiar mai devreme :*
Miha, esti o artista 🙂 Imi plac mult bastonasele tale!
Uau, cum sa refuz asa ceva???Delicioase la maxim:)Pup!
Un deliciu ciocolatos ! Fix pe placut meu!
nici eu nu refuz 😉 , deja imi imaginez cum inmoi bastonasu in cescuta :):) ….un deliciu !!!
Grozaveee !
vreau si eu 1-2 bastonase…:)))
Fataa, daca le puneai o felie de migdala la un capat si ceva sirop de zmeura, ieseau degete de vrajitoare…hi,hi…asa-s degete pline de ciocolata ;-)))
Miha…..ce frumoase bastonase ai facut.Sunt delicioase. Si noua ne-au placut foarte mult.
au reusit foarte frumoase
Miha…am venit cu cafeaua…ce nu dai drumu la usa? hmmmmm
Am „furat” reteta.
Ma apuc si eu de o tura.Sigur sunt delicioase.
Sa ai spor Miha! :*