Dulciuri / Retete de prajituri

Batoane de cereale

Bine v-am regasit dragii mei, dupa o scurta dar binemeritata :))) pauza. N-am mai apucat sa-mi iau ramas bun, dar stiti si voi cum e cu febra pregatirilor… emotiile dinaintea plecarii… muntele de bagaje… :))

Printre toate aceste activitati am reusit sa fac si niste batoane de cereale absolut delicioase si numai bune de-o gustare la drum lung. 😉

Baton de cereale cu ciocolata

Ingrediente

  • 40 g zahar brun
  • 40 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 g fulgi de porumb
  • 50 g orez expandat
  • 50 g fructe uscate (papaya si ananas)
  • 50 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Batoane de cereale:

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine un sos de consistenta smantanii pentru frisca. Se pune si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se amesteca fulgii de cereale cu fructele uscate taiate marunt (eu le-am maruntit la robot, ca sa nu fie detectate de limbile sensibile :))) )

Turnam deasupra sosul de ciocolata si amestecam usor, pana toate cerealele sunt acoperite.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Tasam bine cu dosul unei linguri, astfel incat compozitia sa fie omogena si bine nivelata.

Batoane de cereale cu ciocolata

Dam la frigider pentru cca 1 ora, pana se intareste apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa dorinta.

Baton de cereale cu fructe uscate si ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Mmm, arata foarte bine! Cred ca este delicios!

  2. Bine ai revenit,delicioase batoanele tale!pupici!

  3. Bine ai revenit!Forte proaspete,nu?Batonelele astea sigur ti-au dat energie!

  4. Frumoase, delicioase şi sănătoase!

  5. Bine te-am regasit!

  6. Bina ai re, Mihule.
    Ce bune-s pt pitici!
    Faine!

  7. Bine ai revenit, Miha!
    Am fost si eu plecata in perioada aproape identica; la intoarcere, intrand la tine pe blog si vazand ultima reteta pe care-o stiam (aceea cu cartofii cu smantana), mi-am zis: e si Miha plecata! Si m-am bucurat pentru tine…
    Imi place ideea asta cu batoanele, el voi incerca pentru fetita mea…
    Pupicei!
    (ilda76)

  8. Bune!
    Bine ai revenit si sper ca ti-ai reincarcat bateriile 🙂 PUP

  9. Bune bune tare, Miha.Imi plac dulciurile facute in casa

  10. Multumesc Iulia! Asa este, au fost delicioase! 🙂

  11. Pupici Flory! Multumesc!
    Imi pare tare tare rau ca n-am putut raspunde provocarii tale, n-a fost rea intentie, doar soarta mi-a fost potrivnica. :)))

  12. Multumesc Teo! Da, asa cred… ca is cu forte proaspete, desi lenea inca imi da tarcoale. :))))

  13. Multumesc Moni, asa este! :*

  14. Bine ai venit la mine Irina! Pupici!

  15. Multumesc Gabi. Bine te-am regasit! 😉

  16. Pupici Ilda! Sa va fie de bine vacanta. La noi a fost cam scurta, dar decat deloc e bun si asa… :)))

  17. Pupici Alice. Multumesc!

  18. Multumesc Betty! :* Si noua! 😉

  19. Voilà de quoi croquer et se réconforter
    Je te souhaite un bon mardi
    Valérie.

  20. Arată super.
    Aş crănţăni şi eu unul. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]