Dulciuri

Batoane de susan

Am tot citit in ultima vreme despre beneficiile si proprietatile susanului. Fiind o buna sursa de calciu am incercat sa-l introduc in alimentatia celor mici sub forma de lapte de susan. Am incercat, dar n-am reusit 😀 Dragii de ei probabil ca l-ar fi baut in continuare daca as fi insistat, dar cum nu-mi place sa vad grimase la masa am zis ca trebuie sa gasesc o alta metoda. Si am gasit aceste batoane de susan.

Ele, batoanele in sine, sunt foarte bune, dar dulci si consistente. Nu poti manca prea mult, astfel ca susanul ingerat nu va fi acelasi cantitativ ca si cel din laptele de susan, dar decat deloc e bun si asa :)))

Batoane de susan cu nuca

Ingrediente

  • 200 g seminte de susan
  • ~100 g miez de nuca
  • 200-250 g miere

mai puteti adauga si alte fructe uscate sau seminte, in functie de gustul si preferinta voastra (alune, caju, seminte de floarea-soarelui, migdale, stafide)

loading...

Mod de preparare Batoane de susan:

Semintele de susan si miezul de nuca se pun intr-o tigaie si se prajesc usor. Aveti grija asa amestecati continuu, sa nu se arda susanul.

Daca mierea este zaharisita o puneti intr-un ibric sau craticioara si o incalziti pana devine lichida. Turnam mierea in tigaie peste seminte si amestecam bine pana la omogenizare.

Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se niveleaza. Se da la rece pana se intareste, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Batoane cu susan si nuca

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Suna si arata delicios. Vom incerca si noi 🙂

  2. flori says:

    as incerca si eu aceasta reteta pentru baietelul meu.batoanele chiar sunt ferme la sfarsit, nu se rup, ca si consistenta sunt ca cele din comert?

  3. flori says:

    ma gandeam sa nu cada din mana, sa ajung cu ele pana la gura, sa nu se piarda pe drum…

  4. flori says:

    miha, ai reusit sa intri in familia noastra cu retele tale!

  5. Mătieș Florina says:

    Este o rețetă superbă și ușor de preparat. felicitări Am găsit și eu o rețetă pe matiesflorina.wordpress.com/ este foarte bună.

  6. Alexandra says:

    Daca mierea nu este zaharisita atunci nu o mai încălzesc si o tron direct asa peste susan si nuci?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]