Fursecuri / Retete de prajituri

Biscuiti cu gropite delicioase

loading...

by dulce moni (culinar.ro)

Ingrediente pentru 20 de bucati:

150 gr faina
40 gr amidon
2 linguri de cacao
1/2 lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
125 gr unt
2 galbenusuri
80 gr zahar

Pentru decor:

150 gr ciocolata (eu am folosit ciocolata alba)
4-5 linguri de zahar

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.
Se scoate aluatul si se imparte in bilute mici .Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.
Se aseaza biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si se pun la cuptor 15 minute la 180 grade.

Intre timp se topeste ciocolata cu o lingura de frisca lichida.

Dupa ce s-au copt biscuitii se lasa sa se raceasca, iar apoi fiecare gropita se umple cu ciocolata calduta.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. arata atat de bine:D

  2. Un an fericit iti doresc !!! si MULTUMESC pentru lucrurile frumoase si gustoase pe care le faci. O imbratisare larga la mine pe blog:-http://zambetecolorate.blogspot.com/.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]