Fursecuri / Retete de prajituri

Biscuiti spritati

Pentru aceasta reteta de biscuiti am folosit coaja de portocala confiata. Au fost foarte buni si aromati, o adevarata incantare pentru Mos Craciun. :))

Biscuiti spritati cu ciocolata

Ingrediente

  • * 1 ou
  • * 200 g zahar
  • * 200 g unt
  • * 250 g faina
  • * coaja rasa de la 2 portocale
  • * esenta de vanilie
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 50 g ciocolata amaruie pentru ornat
loading...

 

Mod de preparare Biscuiti spritati:

Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine, dupa care adaugam vanilia si coaja rasa de portocale. Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat moale, dar destul de consistent incat sa faca motz. :))

Se pune aluatul intr-un sprit si se spriteaza gramajoare de aluat la distanta intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margine.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se „machiaza” :)) cu ciocolata topita.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Deliciosas estas galletas, te han quedado de lujo.

    Saludos

  2. Yummmmyyyyyyyy !!!! Ce norocos a fost mos Craciun anul asta !

  3. Mă mir că sunt doar 2 comentarii până acum la asta. Am încercat și eu aceasta reţetă, băieţelului meu i-au plăcut tare mult aceşti biscuiţi , soţului la fel. E o minunăţie, sunt extrem de aromaţi, mulţumesc mult pentru că ai postat-o. De mult timp caut o reţetă de fursecuri/biscuiţi cu acest gust pentru cel mic. Am încercat fel şi fel de reţete până acum, pentru ca de fiecare dată să mă simt dezamăgită. Felicitări pentru blog, îmi place foarte mult 🙂

  4. Multumesc Dragaica! Ma bucur tare mult ca ti-a placut aici la mine. Sper sa ma vii. 🙂

  5. mire says:

    Buna, Miha! Ti-am incercat multe dintre retetele tale si mi-au iesit dar la acesti biscuiti mi s-a intins tot aluatul cand am pus la cuptor. Ai putea, te rog, sa-mi spui care-i secretul? Ceva, clar, nu am facut bine. Mersi mult ca imparti cu noi retetele tale minunate!

  6. lore says:

    cam cate bucati ies dintr-o portie?

  7. Foarte bun!

  8. Cursaru says:

    Buna.am facut si eu ceva asemănător cu unt,si nu inteleg de ce s.a împrăștiat,s.a topit unul si pur si simplu s.a facut ca o foaie,s.au unit biscuiți.spritati erau frumosi,dar s.au topit in cuptor.

  9. Probabil ca trebuia sa pui mai multa faina

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]