Dulciuri / Retete de prajituri

Bombite cu portocale

Prajitura cu mousse de portocale

Bombite cu portocale – o reteta simpla, o prajitura delicioasa cu crema fina si aromata de portocale

Prajitura cu mousse de portocale

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 30 ml ulei
  • * 100g faina
  • * 1/4 lingurita sare
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * 3 oua
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g zahar
  • * 50 g miere
  • * Crema:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 50 g miere de albine
  • * 100 ml suc de portocale
  • * 100 g branza Almette
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
loading...

Mod de preparare Bombite cu portocale:

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca. Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorporam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute. Se lasa la racit in tava.

Crema de portocale:

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu. Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. ­čÖé

Se orneaza dupa preferinta.

Prajitura cu crema de portocale

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Mmmmmmm…..ce bine arata,cred ca sunt delicioase.
    O zi buna!

  2. arunci si aici cu bomba :))) iubita vii sa faci chestionar la scoala de soferi in blogosfera :))) premiu-leapsa stii tu, te astept,pupici

  3. Si… biluta mea unde e ? Sau ma pot autoservi… Arata tare bine, daca le vede nor’ta ma pune la treaba…

  4. Une recette magnifique.
    BRAVO!!!!!
    Je la note.

  5. Superb arata, vai ce de minunatii faci !!! Ai pe blogul meu in data de 12 ian un Premiu de la mine http://bucataria-sylviei.ro/ , pupici !

  6. Miha, tu as un prix sur mon blog.
    A bient├┤t.

  7. arata superb!

  8. Multumesc Kity!

  9. Anonymous says:

    felicitari pentru site si merci pentru retete dar ai grija ca tehnica se numeste bain marie nu bain marine.

  10. Multumesc de atentionare draga Anonim.
    Am mai intalnit acest termen si prin alte bucatarii, dar probabil si ca ei au gresit la fel ca mine. :)) Promit sa ma corectez.

  11. o bombita, doua bombite sa vina si la mine, arata bine si prea colorate sa nu fie degustate ­čśÇ

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]