Dulciuri

Bomboane

Bomboane din biscuiti sau blat

Bomboane… Sau ce putem face cu un blat de rulada ratat ­čÖé

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 3 oua
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 2 linguri faina
  • * In plus:
  • * 150 g lapte condensat
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * bilute colorate si de cacao pt decor
loading...

Mod de preparare Bomboane:

Blatul l-am rupt mai bucati decat era :)) si l-am pus la robot impreuna cu laptele condensat, untul si ciocolata topite. Am mixat pana compozitia a inceput sa se lege.

Cu mainile unse cu unt am format bombonelele, pe care le-am tavalit mai apoi prin bilutele de decor.

In compozitie se mai poate adauga nuca macinata si/ sau nuca de cocos, iar blatul ratat se poate inlocui cu unul neratat :)) sau cu biscuiti.

Bomboane din biscuiti sau blat

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Le iau pe alea din ultima poza, ca cele colorate sigur le-ar vrea Isabella, dar ca sa nu fiu prea stringatoare, mai las si pentru altii…

  2. Mmm… ce bune trebuie sa fie .Arata… de-ti face apa in gura.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]