Dulciuri

Bombonele cu cocos si ciocolata

loading...

Cu dragoste, de Dragobete…

Reteta este cea a bomboanelor Raffaello.

* 250 g lapte praf
* 100 g zahar pudra
* 50 g nuca de cocos
* 100 g unt
* 1 lingura frisca lichida
* 50 g ciocolata amaruie

Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida.

Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1 lingura frisca lichida.

Topim ciocolata amaruie, la microunde sau la bain-marine.

Formele in care vom face bomboanele, (in cazul meu hartiute pentru bomboane si un suport pentru bomboane dintr-o cutie de bomboane Milka. :)) ) se pensuleaza de cateva ori cu ciocolata topita. Dupa fiecare pensulare se baga formele la congelator, pentru cateva minute.

Dupa ce-am terminat aceasta operatiune, umplem formele cu compozitia cu cocos si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Desi am avut ajutoare la pictat hartiutele :))

la un moment dat m-am plictisit si am modelat bilute din compozitie, pe care le-am tavalit apoi prin nuca de cocos.

Iubiti-va mult dragii mei! 🙂

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Draga Miha, daca stiam ce postezi azi, chiar nu mai intram sa vad.Ori vin maine la tine sa-mi dai o bomboana, ori voi muri de pofta.

  2. Si eu ar ttrebui sa spun acum ca te astept pe la mine, nu? :)))

    Bine, te astept! :))

  3. Arata minunat,
    parca simt gustul de cocos
    si de ciocolata!

  4. ohhh…arata fenomenal!
    Chiar aseara am cumparat nuca de cocos fara sa am o retea in minte…ci doar am realizat ca nu am mai facut nimic cu nuca de cocos de ceva timp(cel putin 2 ani)!

  5. Nu te dezminti!

    acum nu era sa treaca dragobetee si sa nu il marghezi! F frumos!

  6. Stiu ca le-ai facut din dragoste pentru mine, de aceea m-am prezentat imediat… Maninc bomboanele si aduc la vara ciucalata sa faci altele…

  7. Ce aratoase sant!Felicitari!!!

    As vrea si eu sa ajung pe la tine!
    Dar daca vreau sa vad cum sant nu am alt remediu, decat sa le prgatesc eu!
    Te pup, si mersi de reteta!

  8. miha,mi-nu-na-te!eu ador cocosul ,iar de ciocolata nici nu mai zic…super ti-au iesit!

  9. Miha ce frumoase ti-au iesit 🙂

  10. ideea cu hartiutele pentru bomboane este foarte buna.de mult timp ma chinui sa gasesc forme din alea de silicon pentru bomboane.se pare ca nu mai am nevoie,folosesc ideea ta.multumesc miha.iti doresc o viata plina de dragoste

  11. Superba…prima poza! DElicioasa. In rest, am obosit!
    Cu drag, GDC

  12. Faine tare pozele!

  13. Grozave bomboanele tale,mai am putin si ling monitorul.Forma de la bomboanele Milka ai uns-o cu ceva?Ca as incerca reteta,dar mi-e teama sa nu ramana ciocolata intepenita in forma si sa nu le mai pot scoate

  14. Mai Miha ce bunatati mai ai pe aici, m-ai innebunit…nu stiu pe care sa le incerc mai intai….Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]