Aperitive / Retete culinare

Branza Fondue cu legume si usturoi copt

Multa vreme am tot poftit la usturoi copt, c-am vazut eu la Laura cat de apetisant arata. Desi usturoiul copt se poate consuma in multe feluri, combinatia cu branza fondue mi s-a parut dementiala.  Si cand m-am trezit cu pachetul de branza in brate altceva n-am mai avut in gand… Usturoi copt si aromat, cateva buchetele crocante de broccoli si branza fondue fierbinte… ce ti-ai putea dori mai mult dupa o tura zdravana de sanius? Da, ai dreptate… o cana de vin fiert cu scortisoara! :)))

Branza Fondue cu usturoi copt si legume

Ingrediente

  • 1 vas cu branza fondue Delaco
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • piper proaspat macinat
loading...

Mod de preparare Branza Fondue cu legume si usturoi copt:

Capatanile de usturoi se curata de primele straturi de coaja, apoi se taie la capatul dinspre codita. Se aseaza intr-un vas termorezistent, cu capatul taiat in jos, se toarna deasupra uleiul de masline si sosul de soia si se pipereaza dupa gust. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana usturoiul se inmoaie.

  • Poti pune mai multe capatani de usturoi, n-o sa-ti para rau.

Branza fondue se omogenizeaza amestecand bine cu o lingura si se pune la cuptor, odata cu usturoiul. Sunt gata cam in acelasi timp. 😉

Branza fondue

Intre timp pregateste buchetelele de broccoli si niste felii de paine prajita. Poti folosi si alte legume, orice ai la indemana si iti place. Pregateste si niste vin fiert, merge tare bine dupa asa o masa copioasa! 😀

Va doresc pofta buna! Ca eu am avut! 😉 Multumesc Delaco!

Branza fondue cu usturoi copt

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. simona says:

    la branza topita,d upa ce se incalzeste un pic in cuptor poti adauga doi trei catei de usturoi pisati si putin vin alb, intre timp fierbi cativa cartofi peste care torni branza cand e gata.asezoneaza cu o salata verde cu seminte de pin prajite, un pahar de vin rosu (sau mai multe)si ai o cina super(belgia)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]