Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose „Brownies Cappucino”

Briose cu crema de branza

Crema de la aceste briose este crema de la Prajitura Brownies Cappucino, de care imi era tare dor 🙂

Briose cu crema de branza

Ingrediente

  • * Pentru briose:
  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 250 g iaurt Cremosso cu straciatella
  • * 2 linguri cacao neagra
  • * 1 praf de copt
  • * 150 g faina
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema: 
  • * 150 g branza Almette cu smantana
  • * 100 g zahar (pudra)
  • * 50 g unt
  • * 1/2 lingurita scortisoara
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor: 
  • * bombonele de ciocolata
loading...

 

Mod de preparare Briose „Brownies Cappucino”:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim untul si-l turnam in fir subtire peste crema de oua. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor.

Punem aluatul in forme si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 20-25 de minute.

Cum se fac briosele cu crema

Crema:

Branza Almette se mixeaza impreuna cu untul moale, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, iar la sfarsit scortisoara. Se da la rece pana sunt gata de copt briosele.

Briosele coape si racite se acopera cu crema si se orneaza cu bombonele.

Briose cu crema de branza

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Minunat!!!
    Fara legatura cu aceasta postare, insa avand legatura cu altele mai vechi, cred ca stii ce prajitura urmeaza sa coc?!::) stiu ca si tie ti-e dor…si fac reteta dubla de blat si tripla de crema,va face senzatie printre neamuri; pupici

  2. Ce idee buna! Crema asta intr-adevar este bestiala, iti vine sa o maninci continuu, cu orice! :))

  3. Niiiice !!! Very nice !

  4. De cand le-am vazut, le-am pus gand rau, hi,hi,hi!cu un coniac mic alaturi, ca sa nu ne ingrasam, of course!
    Pupici!

  5. Ce pofta mi-ai facut… :)))
    Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

  6. Yummi…

    Un Paste Fericit!!!

  7. Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !

  8. Paste fericit alaturi de cei dragi!

  9. Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
    HRISTOS A INVIAT!

  10. Sarbatori cu bine!
    Hristos a Inviat!

  11. Hristos a Inviat!
    Un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi!

  12. Hristos a inviat! iti doresc multa sanatate! Cami

  13. Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi tie draga Daniela.sa ai parte de bucurii si sanatate iti doresc!pupicei tie si printesei tale

  14. scuze Miha scumpica aveam mai multe ferestre de comentariu deschis.dar si tie iti doresc cei mai bun in lume.pupici

  15. Hristos a inviat ! sarbatori fericite !

  16. Sarbatoarea Invierii Domnului sa va umple casele de bucurie si sufletele de lumina! Hristos a inviat!

  17. Sarbatori fericite, celei mai harnicute mamici si pupici celor doi mici gospodari, Robert si Amira!

    Ieri nu mergea internetul si de 3 ori m-am chinuit sa-ti scriu un email!

  18. Miha… vai cat de bine pot sa arate… Eu nu ma dau in vant dupa briose… dar astea ale tale le-as manca de pe ecran… Felicitari… poate incerc si eu reteta asta… Sarbatori fericite in continuare!

  19. miha,un premiu te asteapta la mine pe blog

  20. Hristos a Inviat !!!Minunate briosele mi-ai facut o pofta …..Spor in toate iti doresc !
    Sylvia

  21. Ces cupcakes sont magnifiques.
    BRAVO!!!!
    A bientôt.

  22. Hristos a Inviat!
    Iti doresc Paste Fericit alaturi de cei dragi!xxx

  23. Sarbatori fericite Miha, cu pace si bucurii!

  24. Multumesc ,Miha 🙂 si voua „Paste Fericit ‘”si GBU!

  25. sarbatori pascale pline de lumina!pup iedutii!

  26. Vai Miha,arata splendid!!!Pacatul meu ca inca nu mi-am luat forme pt briose…

  27. Paste fericit si tie si familiei in continuare! Numai bine, multa sanatate si tot ce iti doresti.

  28. Iepurasul a trecut pe la mine si mi-a dat doua premii pe care doresc sa ti le ofer la randul meu.te astept cu drag sa le ridici.pupici

  29. Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!

  30. Daca n-a schimbat tu ca sa-ti pot scrie m-am descurcat eu 😉 te pupic si te asteapta un cosulet cu premii la mine.

  31. Arata perfect!!

  32. ce apetisante sunt…
    sper ca ai avut sarbatori calde si frumoase.

  33. In sfarsit, le-am facut si eu 😉 Merci fain pt. reteta!! pupici :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]