Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu afine si banane

loading...

Mi s-a facut pofta de aceste briose cand le-am vazut pe blogul Laurei Sava,dar am improvizat cu ce-am gasit prin frigider…:))

Briose cu afine si banane

Avem nevoie de:

2 oua
150 ml iaurt
100 g zahar
50 g unt
1 plic zahar vanilat
1 banana
1 lingura bilute de ciocolata
2 linguri de afine (uscate am folosit eu,hidratate in apa cu rom)
1 plic praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite (cca 150 g)

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade,aproximativ jumatate de ora.

Foarte bune si pufoase.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Fur o briosa si dau in schimb o leapsa,,,, care te asteapta la mine. Pupici…

  2. Bun schimb…:))
    Am sa vin sa o iau…Pup!

  3. Dau si eu o savarina pt o briosa????::))) ca tot stiu pe cineva care poftea la o savarina… si pe altcineva care niciodata nu ar refuza un dulce bun…

  4. Da,da…ma prind si la trocul asta…:)))

  5. mmm!cred ca-s tare bunute!acum voi face si eu…am gasit hirtiute unde mi-ai zis,merci mult!

  6. o retzeta asemanatoare o sa fac si eu. cum se pastreaza briosele pana a doua zi? trebuie sa fac 31 de briose pentru ziua unei prietene 🙂

  7. Alison,abia astept sa te vad in actiune! 😉

  8. Mazilique,pana a doua zi le-am tinut neacoperite si au fost la fel de pufoase. Acoperite cred ca se pot pastra si mai multe zile. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]