Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu banane si ciocolata

Reteta Briose cu banane si ciocolata

Muffins cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1,5 pahare faina (~300 g)
  • 3/4 pahare zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 ml iaurt
  • 1 banana
  • 2 oua
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • nuca macinata sau nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Briose cu banane si ciocolata:

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca.

Intr-un caston amestecam faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul, banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Dupa ce s-a racit, glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos…

Muffins cu banane

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Cuscra, daca mai intru pe blog-ul tau, ma ingras instantaneu. Tare bine arata briosele, iar daca au banane si ciocolata, ale mele sint. Ufff, gata, am servit unul. Multumesc frumos, dar sa stii ca am mai sustras inca unul pentru nora ta…

  2. Norucii ii dau toata tava. 😉

  3. Mariana says:

    Frumoase, ciocolatoase, dar…Cat inseamna mai exact acel pahar cu care ai masurat?

    • Reteta e facuta de multa vreme, dar daca-mi aduc bine aminte e vorba de un pahar obisnuit de 200 ml. Aluatul rezultat trebuie sa fie ca si cel de chec 😉
      Multumesc!

      • Mariana says:

        Multumesc pentru raspuns. Fa in continuare ceea ce faci cu acest site. Cand am nevoie de o idee, e prima optiune, si am incercat multe retete. Succes si la concursurile la care participi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]