Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu banane

loading...
Briose cu banane

Avem nevoie de:

2 oua
100 g zahar
125 g margarina
2 banane
250g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
50 g ciocolata

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si sarea si mixam bine, pana totul devine ca o crema. Cojim bananele, le taiem felii si le adaugam in aluat, dupa care mixam pana se sfarama. Adaugam margarina topita si racita, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam ciocolata taiata bucatele mici.
Punem in forme de briose si coacem la foc mediu,30 de minute.

Nu stiu cum am reusit,dar mi-au iesit 14 briose de astea delicioase si pufoase.Cred ca ar fi trebuit sa fie 15. ­čÖé

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. 15 briose ?! si le papi pe toate sau mai dai cadou pe la vecini, ca eu asa fac ca sa nu ma ingras… Dar eu vreau reteta, cum maninci tu atitea bunatati dulci si nu te faci rotunda ca mine ?

  2. Suntem 4 care ne batem pe dulciurile astea…Daca stau sa ma gandesc bine cred ca 5…Ca Robert face cat 2 la mancat dulce! :))

  3. Nicoleta says:

    Delicioase briosele!!! Eu le-am facut cu ciocolata alba… Pufoase, aromate, perfecte. Multumim pentru reteta.

  4. Pingback: Andreea’s Blog » Muffins cu Banane

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]