Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Avem nevoie de:

2 oua
100 g zahar
1 cana iaurt
1 cana piure de capsuni
2 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai grosut (cca 2 cani)

Ouale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul se pune in forme si se coace la foc mediu,in jur de 35-40 de minute.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Briosele sunt favoritele mele.trebuie sa incerc reteta ta cit mai gasesc capsuni pe piata.tare gustoase trebuie sa fie briosele tale….vreau si eu una….mai ai?
    un premiu te asteapta sa-l ridici cand ai tu timp.Pupici*-*!

  2. Julia,un alt premiu? Ma rasfeti draga mea! :))

    Te pup!

  3. arata f. bine,am pacalit si eu mofturosul meu cu putina tarta…taaaare greu!

  4. Al meu daca le vede intregi nu le mananca…Of of,ca tare-i greu cu mofturosii astia. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]