Aperitive / Retete culinare

Briose cu carne

loading...

* Pentru aluat:

* 10 g drojdie uscata
* 30 ml ulei
* 150 ml apa
* 150 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 500 g faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

* Pentru umplutura:

* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* 4 linguri suc de rosii
* sare si piper
* busuioc
* boabe de porumb
* 100 g cascaval

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.

Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculet de cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura,

acoperim cu cascaval.

Strangem marginile, formand o bocceluta.

Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu „motul” boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.

Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se servesc calde.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. daca-i carne, hop si eu! uau, ce bine arata!!!!!!!

  2. suupppeeerrrr..
    ver very nice

  3. Vreau si eu daca-i cu carnita de pasarica… Trebuie sa fie tare gustoase… Felicitari cuscra, pentru asa bunatate *

  4. Ooo, asa ceva ar avea mare succes la noi, aluat, si inca cu carne! 😀

  5. fata iara ai taiat puii :))) dar lasa ca merita ptr asa muffins faini apaeritivi,super idee,bravo drago,pusici

  6. eu nu am forme de muffins. daca pun direct in hartie si apoi in tava nu de despuie? sa iasa urat?
    intreb ca nu vreau sa stric bunatate de reteta.

  7. Multumesc mult fetelor de aprecieri!

    Veronica, se pot face si direct in hartie, dar n-or sa aiba forma asta frumoasa.

  8. Miha, am gasit forme. Vineri crosetez si eu asemenea briose. Deja ma gandesc la ele

  9. Miha, la „Briose cu carne” eu pun carnea gatita (calita) cu condimentele si etc. in coca cruda.
    As fi vrut sa vad interiorul la briosele astea frumoase de altfel!

  10. Nina, aceste briose le-am facut pentru petrecerea Amirei de Sf Ioan. Musafirii au papat tot tot, nu mi-au mai lasat nimic pentru pozat. :)))

    Sectiunea arata ca o chifteluta inconjurata de aluat pufos. Au fost f bune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]