Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu ciocolata

Reteta Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 125 g faina
  • 1 praf sare
  • scortisoara
  • 100 g ciocolata cu lapte (pentru ornat)
loading...

Mod de preparare Briose cu ciocolata:

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi cu ciocolata. Se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat, amestecand usor. Si faina la sfarsit.

Se umplu formele pentru briose si se coc la 160 de grade, timp de jumatate de ora. Dupa ce s-au racit se ung cu ciocolata topita si se orneaza dupa preferinta.

Muffins cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Wow, Miha, cat de frumoase ti-au iesit!!! Felicitari! 🙂
    Sper sa-ti fi placut la fel de mult ca mie! 😛

    Pupici pentru ca le-ai incercat!!!

  2. Mie ca mie…dar Robert a fost innebunit dupa ele,nu-l mai puteam opri. Unde-i multa ciocolata suntem si noi prezenti…:D

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]