Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Cum spuneam in postarea trecuta, crema de ciocolata este mult prea consistenta pentru a fi consumata ca atare, decat in portii mici. Asa ca am folosit-o la cateva retete de prajituri delicioase si usor de facut. Una dintre ele este aceasta.

Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • ~250 g crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare Briose cu crema de ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Tava de brioseo tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Smantana  pentru frisca  se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.

Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii octombrie „Dulce Romanie”, tema acesteia, propusa de Raluca, fiind cupcakes, muffins sau briose.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Sunt asbolut minunate! Iar crema de cioco arata de nota 10!
    Pupici

  2. arata excelent! imi place foarte mult cum s-a imbinat crema! niste briose foarte elegante si frumoase! o zi minunata :*

  3. Miha …mi-ai facut o pofta….. trebuie neaparat sa le fac si eu!

  4. ce frumoase-s!!!!!

  5. Ce gustos, poze frumoase

  6. Minunate… pup!

  7. Minunate… pup!

  8. Ce frumusete!!!Yummmy.. si tare delicioase:)Pup!

  9. perfecte poze 🙂

  10. woooow…ce frumoase sunt!

  11. Arata minunat!!… Si pozele… le tot admir… Ai aparat bun!

  12. frumoase tare de tot
    pupicei

  13. Foarte fotogenice briosele, in acelasi timp foarte comestibile. Arata nemaipomenit! Salutari!

  14. Arata excelent briosele, felicitari!

  15. Am lipsit doua zile si uite ce gasesc aici !!!! … cat de frumos arata , trebuie sa fac si eu cu mot de ciocolata 😉 …. superba prezentare!!!

  16. Super super aratoase si ochioase! Sunt de pus in rama, nu de pus in farfurie 😛

  17. Arata foarteeee bine!Si felul cum s-a imbinat frisca cu crema!

  18. Superba prezentarea!! mi-au luat ochii imaginile!!

  19. minunat! Trebuie să încercăm

  20. Anonymous says:

    superb forte delicose incercatile

  21. Multumesc frumos tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag pentru fiecare! :*

  22. Andreea says:

    Ce inseamna smantana pentru frisca? :-/ smantana normala si frisca la cutie, sau?

  23. Andreea says:

    Crema de ciocolata cum se face? Sau se cumpara? Daca se cumpara va rog sa specificati firma pentru a ne iesii cupcakes-urile conform fotografiilor dvs 😀 ! Thx!

  24. anca says:

    50 gr amidon, nu e cam mult? un plic de 7 gr am vazut ca e suficient pt 500 gr faina.

    • Cred ca pe pliculetul pe care te-ai uitat scrie „amoniu” 😉 Amidonul este cu totul si cu totul altceva… in unele retete inlocuieste faina.

  25. Diana says:

    Cate portii au iesit ?

  26. cristina pusztai says:

    daca vreau sa fac cu crema de vanilie sau lamaie ,cum se face crema.Dar cu fructe?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]