Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu crema de ciocolata

Cum spuneam in postarea trecuta, crema de ciocolata este mult prea consistenta pentru a fi consumata ca atare, decat in portii mici. Asa ca am folosit-o la cateva retete de prajituri delicioase si usor de facut. Una dintre ele este aceasta.

Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • ~250 g crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Briose cu crema de ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Tava de brioseo tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Smantana  pentru frisca  se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.

Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii octombrie „Dulce Romanie”, tema acesteia, propusa de Raluca, fiind cupcakes, muffins sau briose.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Sunt asbolut minunate! Iar crema de cioco arata de nota 10!
    Pupici

  2. arata excelent! imi place foarte mult cum s-a imbinat crema! niste briose foarte elegante si frumoase! o zi minunata :*

  3. Miha …mi-ai facut o pofta….. trebuie neaparat sa le fac si eu!

  4. ce frumoase-s!!!!!

  5. Ce gustos, poze frumoase

  6. Minunate… pup!

  7. Minunate… pup!

  8. Ce frumusete!!!Yummmy.. si tare delicioase:)Pup!

  9. perfecte poze 🙂

  10. woooow…ce frumoase sunt!

  11. Arata minunat!!… Si pozele… le tot admir… Ai aparat bun!

  12. frumoase tare de tot
    pupicei

  13. Foarte fotogenice briosele, in acelasi timp foarte comestibile. Arata nemaipomenit! Salutari!

  14. Arata excelent briosele, felicitari!

  15. Am lipsit doua zile si uite ce gasesc aici !!!! … cat de frumos arata , trebuie sa fac si eu cu mot de ciocolata 😉 …. superba prezentare!!!

  16. Super super aratoase si ochioase! Sunt de pus in rama, nu de pus in farfurie 😛

  17. Arata foarteeee bine!Si felul cum s-a imbinat frisca cu crema!

  18. Superba prezentarea!! mi-au luat ochii imaginile!!

  19. minunat! Trebuie să încercăm

  20. Anonymous says:

    superb forte delicose incercatile

  21. Multumesc frumos tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag pentru fiecare! :*

  22. Andreea says:

    Ce inseamna smantana pentru frisca? :-/ smantana normala si frisca la cutie, sau?

  23. Andreea says:

    Crema de ciocolata cum se face? Sau se cumpara? Daca se cumpara va rog sa specificati firma pentru a ne iesii cupcakes-urile conform fotografiilor dvs 😀 ! Thx!

  24. anca says:

    50 gr amidon, nu e cam mult? un plic de 7 gr am vazut ca e suficient pt 500 gr faina.

    • Cred ca pe pliculetul pe care te-ai uitat scrie „amoniu” 😉 Amidonul este cu totul si cu totul altceva… in unele retete inlocuieste faina.

  25. Diana says:

    Cate portii au iesit ?

  26. cristina pusztai says:

    daca vreau sa fac cu crema de vanilie sau lamaie ,cum se face crema.Dar cu fructe?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]