Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu iaurt si ciocolata

loading...
Briose cu iaurt si ciocolata

Avem nevoie de:

2 oua
330 ml iaurt
100 g unt
100 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
faina cat cuprinde,sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite

Pentru decor:

2 linguri miere
1 lingurita scortioara
fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.

Si o sectiune pufoasa…

loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  2. Premii frumoase si colorate
    Pentru fete aratoase si talentate!

    P.S. – tu esti cea mai cea din toate!

  3. O briosa asa ochioasa pentru micul dejun nu strica, asa ca … ma autoservesc, hmmm, delicioasa…

  4. Cuscra,serveste cu incredere! 🙂

    Pup!

  5. Oooo…Laura draga…m-ai coplesit…si cu laude si cu premii…:) M-am emotionat! Multumesc!

  6. laura are dreptate,esti tare!

  7. Multumesc Alison! Esti tare draguta! 🙂 Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]