Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu mac

loading...

Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!

Briose cu mac

* 3 oua
* 150 g zahar
* 100 g smantana
* 50 g unt
* 50 ml lapte
* 1 lingura mac
* 1 praf de copt
* 200 g faina

* Pentru decor:

* 200 ml frisca

50 g zahar se caramelizeaza, apoi se „stinge” cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar. Punem untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.

Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.

Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.

Si sectiune…

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Saru mina, Miha draga! Mi-s asa de dragi briosele astea, de zici ca le-am copt eu pentru Vlad. Sint tare simpatice, cu „folisele”, superbe!

  2. Se ven muy bonitos y supongo que de sabor tienen que estar deliciosos. Un saludo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]