Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu Nesquik

Reteta Briose cu Nesquik

briose cu cacao

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 70 ml ulei
  • 100 g nesquik
  • 200 ml lapte
  • 270 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

 

Mod de preparare Briose cu Nesquik:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia. Adaugam uleiul, cate putin ca la maioneza si mixam in continuare. Urmeaza sa adaugam pe rand laptele, nesquikul si faina amestecata cu praful de copt. Punem albusurile peste aceasta compozitie si ametecam usor, de sus in jos, cu o lingura de lemn.

Se umplu formele pentru briose si se coc la 180 de grade pentru 40 de minute.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Miha, bine te-am gasit. Ai un blog foarte dragut, ma duc sa-l studiez.

  2. Multumesc Ginette!
    Pana voi ajunge la nivelul capodoperelor tale mai e cale lunga. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]