Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

Reteta Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

Briose umplute

Ingrediente

  • * Pentru briose:
  • * 280 g faina
  • * 40 g cacao
  • * 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • * 160 g zahar
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 260 ml lapte
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 100 g branza Almette
  • * 100 g ciocolata alba
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba:

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul. Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate. Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute. Se pudreaza cu zahar.

briose cu ciocolata

Briose umplute

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Vaya receta te has marcado aquí, que delicia y encima rellenos.

    Saludos

  2. Foarte gustos

  3. Superba reteta,iar fotografiile de-a dreptul ispititoare!

    Iti recomand sa incerci

    spuma de gris cu sirop de visine

  4. si eu vreau bunatati din astea! :))

  5. Alina says:

    Miha, am observat ca in aluatul de briose nu ai pus oua…. asa e reteta?

    Mersi.

  6. da Alina, e fara oua. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]