Briose si checuri

Briose dospite

loading...

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit „savarine”. Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, pe care le stiu eu, le-am zis briose. ­čÖé

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 30 ml ulei
* 20 g zahar
* 250 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 200 ml lapte

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 200 ml apa
* esenta de rom

* Pentru umplutura:

* 250 ml frisca lichida

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il „stingem” cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele. Le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. ­čÖé

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cum e aluatul asta Miha, seamana cu cel de la savarinele din cofetarii? Eu sunt la faza de experinte, am facut mai multe feluri de aluat,toate sunt bune, dar niciunul care sa ma multumeasca pe deplin.
    Sa va fie de bine briosele-savarine!

  2. Livia, daca vrei savarine ca cele din cofetarie incearca „savarinele cu pesmet” ;). Am si eu reteta pe blog.

  3. Multumesc Miha, am facut si reteta cu pesmet, dar nu exact cum e la tine, adica fara faina. O sa incerc si asa, experimentez pana imi iasa ceva! O zi frumoasa sa ai!

  4. Hallo Miha,

    dup├Ą cit stiu eu Savarin este Amestecul de la Teig si nu neap├Ąrat Forma, da egal ti-au iesit super. Si
    Savarin este cev tare delicios.

    Tare feine si apetisante. Compliment

    salut├Ąri Jacob

  5. acum inteleg de ce ai numit cupcakes-urile mele „briose”..m-a nedumerit foarte mult…este pentru ca in Romania dupa cate vad, briosele nu sunt „briose”
    briosa „adevarata” este o paine frantuzeasca (coapta fie in tavi de paine fie in forme speciale care „seamana” cu savarinele) care are un foarte mare continut de unt si oua..desigur, se pune si faina, drojdie, apa etc…gustul si aspectul briosei se aseamna un pic cu cel al cozonacului simplu…
    briosele, cupcakes-urile, si muffins-urile sunt 3 lucruri complet diferite..ingredientele din aluatul tau ma duc cu gandul la cupcakes, dar alea nu se insiropeaza niciodata, deci este un fel de cupcakes/savarine…

    acest comentariu nu este pentru a te critica, pentru ca nu este nimic de criticat…aici, cea ce americanii numesc „savarine” nu seamana/au gustul deloc cu savarinele „originale” frantuzesti…ceea ce americanii numesc aici tiramisu e foarte departe de ceea ce italienii numesc tiramisu…deci, fiecare tara adapteaza si numesc/renumesc retete internationale…deci nu e nimic de criticat ­čÖé

    astea fiind zise, briosele arata trasnet, si cred ca sunt foarte delicioase!!

  6. arata foarte bine, sunt convins ca sunt si foarte bune ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]