Aluat dulce / Retete de prajituri

Briose invartite

Briose din aluat

Reteta Briose invartite

Briose din aluat

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 120 ml lapte caldut
  • * 2 oua
  • * 1 lingura ulei
  • * 50 g zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • * 1 cutie crema de unt Milli
  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 550 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g nuca
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
loading...

Mod de preparare Briose invartite:

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

L-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit.

Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata de milioane! Trebuie neaparat sa le refac si eu. Aluatul este nemaipomenit si Gabi Cara are idei minunate. Alt aluat pentru cozonaci chiar ca nici nu m-ai incerc! O seara minunata! Cami

  2. Ma indragostisem eu de invirtitele astea cind le-am vazut la Flori, dar acum parca mi-as infige un dintisor intr-una… Mama, ce foame mi s-a facut… si-o pofta de briose…

  3. Miha, te tzuc dulce. Multumesc mult de tot ca ai schimbat titlul. Inima ta este mare de tot. Scuze ca scriu aici. o saptamina minunata! Cami

  4. Ideea mi se pare geniala, iar pozele arata delicios 🙂

  5. Waw ce bine arata! Te asteapta un premiu la mine pe blog.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]