Aluat dulce / Retete de prajituri

Briose invartite

Reteta Briose invartite

Briose din aluat

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 120 ml lapte caldut
  • * 2 oua
  • * 1 lingura ulei
  • * 50 g zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • * 1 cutie crema de unt Milli
  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 550 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g nuca
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
loading...

Mod de preparare Briose invartite:

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

L-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit.

Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata de milioane! Trebuie neaparat sa le refac si eu. Aluatul este nemaipomenit si Gabi Cara are idei minunate. Alt aluat pentru cozonaci chiar ca nici nu m-ai incerc! O seara minunata! Cami

  2. Ma indragostisem eu de invirtitele astea cind le-am vazut la Flori, dar acum parca mi-as infige un dintisor intr-una… Mama, ce foame mi s-a facut… si-o pofta de briose…

  3. Miha, te tzuc dulce. Multumesc mult de tot ca ai schimbat titlul. Inima ta este mare de tot. Scuze ca scriu aici. o saptamina minunata! Cami

  4. Ideea mi se pare geniala, iar pozele arata delicios 🙂

  5. Waw ce bine arata! Te asteapta un premiu la mine pe blog.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]