Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose Negruta

loading...
Briose Negresa

Din ciclul „nici o zi fara briose” :)) am facut azi aceste simpatice si delicioase prajiturele. Le-am numit asa, nu pentru ca ar fi mai putin negre decat negresa-mama, ci pentru ca is mai mici si tare dragalase. :))

Pentru 12 buc avem nevoie de:

1 ou
50 g zahar
1/4 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana faina
1 lingurita bicarbonat
2 linguri gem
2 linguri cacao

Se mixeaza bine toate ingredientele „umede” (oul,zaharul,uleiul,laptele si gemul).Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si bicarbonatul.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se orneaza dupa preferinta.Eu o parte le-am ornat cu frisca iar o parte le-am uns cu miere si am presarat bombonele mici colorate.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Dragalase si gustoase!
    Le prefer cu frisca dar nici pe cele fara nu le dau la o parte ;-D

  2. Pe aia cu frisca, am „sutit-o” eu… hi, hi… adica, negruta blonduta…

  3. flori says:

    lapte dulce sau iaurt?multumesc pentru raspunsuri si o zi frumoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]