Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose Tigru

Initial am vrut sa fac reteta de chec tigru a Pocai (culinar) dar cum nu am avut forma de chec si cum Robert e mult mai incantat de briose, am facut o mica modificare de forma. Asadar, briose tigru sa fie 😀

Briose in doua culori

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 75 ml lapte
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
loading...

Mod de preparare Briose Tigru:

Punem untul la topit apoi il mixam bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si adaugam in compozitia de unt si oua, alternand cu 50 ml lapte.

Impartim compozitia in doua parti egale (sau aproximativ egale :p) iar in una dintre ele adaugam cele 2 linguri de cacao si restul de lapte.

Incepem sa turnam aluatul in forme, cate o lingurita, una alba, una neagra.

Se coc in cuptorul incins la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, in functie de cuptor. Faceti testul cu scobitoarea.

Tags:
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]