Prajituri / Retete de prajituri

Brownie Truffles Cake

Brownie Truffles Cake este o prajitura de casa absolut divina. O prajitura ce poate fi considerata la fel de bine si inghetata. :)) Categoric e pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata.

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru primul strat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 1 lingurita coniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • Pentru al 2-lea strat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g miez de nuca sfaramat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Brownie Truffles Cake:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.

  • Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.

Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.

Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.

Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.

Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.

Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.

Negresa cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. e mai mult decat delicioasa
    PS am incercat ingheta de lamaie si prima data mi s-a taiat cand am adugat frisca lichida 🙁 ; e super buna

  2. Arata delicios!…

  3. stiu cat de buna poate sa fie! coniacul e ptr curaj sau ca sa uitam de cate calorii are?

  4. Eu ce sa mai spun, care am si mancat? No comment!

  5. arata grozav,da’bag de seama ca e inghetata nu prajitura,daca trebuie tinuta in congelator.dupa cum arata trebuie musai ca-i buna!

  6. Anonymous says:

    Arata splendid!Felicitari pentru blogul asta exceptional (este principala mea sursa de inspiratie in materie de dulciuri si nu numai).Astazi am incercat „Cuburile ciocolatoase” care sunt absolut divine (ca dealtfel toate retetele prezentate).
    P.S:Am incercat multe retete de pe site-ul dvs. si ca drept multumire v-as recomanda si eu o reteta de prajitura care mie imi place tare mult deoarece are o textura foarte fina-blatul de cacao de la prajitura Krem a la Krem in combinatie cu crema de la prajitura Bounty + glazura de cicolata.
    Mult succes in continuare!
    Sandra

  7. Foarte ,foarte tentanta chiar daca nu-s „ciocolatomana” si daca-i si receeeeee atunci o pun pe lista!
    Un weekend placut si racoros!!!

  8. Anonymous says:

    buna miha!tin sa-ti marturisesc ca am facut reteta ta de negresa cu branza ( din cate am inteles e reteta proprie) a iesit o nebunieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! fetita mea de 2 ani si jum nu se mai satura si eu ca nu sant fan cioco am savurat-o cu placere! iti multumesc!!! cu drag si respect, mihaela!

  9. Anonymous says:

    Foarte frumoasä Retetä si Realizare. Compliment

  10. Multumesc mult!

  11. Sophie, dar a doua oara a iesit bine?

  12. Pansy, dupa ce-o tai o poti pastra si la frigider. La congelator ajungi mai greu, sa iei o bucatica…si inca una…si inca una… :))))

  13. Mihaela, ma bucur ca v-a placut negresa cu branza. :*

  14. Anonymous says:

    Buna ziua,am incercat de 3 ori sa fac prajitura si nu am reusit,imi vine sa plang de nervi:)Deocamdata am ramas la primul stadiu, topesc untul cu cico si cand pun zaharul nu se mai topeste, o ora am incercat si degeaba, zahar tos se pune? se face pe bain- marin? am lasat zahar netopit si sa intarit.De ce nu iasa? cat trebuie sa se topeasca?As scrie privat sa ma lamuriti sa nu descriu aici esecul meu dar nu stiu cum:)mersi

  15. Da, zahar tos se foloseste, dar la fel de bine poti pune si pudra, se va topi mai repede.

    Deci, topesti ciocolata cu untul, dai deoparte de pe foc si adaugi zaharul. Nu tii vasul in continuare pe foc, altfel zaharul se caramelizeaza si e normal sa se intareasca.

    Lasi sa se racoreasca apoi adaugi oul si mixezi bine. Chiar daca vor mai ramane cateva cristale de zahar, ele se vor topi dupa ce adaugi oul.

    Sper ca te-ai lamurit unde ai gresit si sa-ti iasa de data asta. Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

    Zi frumoasa!

  16. tortul meu, cum ma stepotam, nu a iesit.s-a lipit d epereti,deformat, imnprastiat.niciodata nu am incercat crema de zahar ars fara bain Marie pana acum simm…n-a iesit.

  17. Danana, care tort nu ti-a iesit? Si ce legatura are crema de zahar ars… Scuze, dar nu inteleg…

  18. mmmmm ce bunatate! chiar ca divin. pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]