Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Bruschete cu ciuperci

Bruschete cu ciuperci

Buna sa va fie inima, dragilor!

Azi mancam simplu si sanatos! Fie ca e mic dejun sau cina. Sau… de ce nu, pranz? 😀 Bruschete cu ciuperci, absolut delicioase!

Bruschete cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • sare si piper
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • cativa catei de usturoi (dupa gust)
  • patrunjel verde
  • felii de paine
  • parmezan

Mod de preparare Bruschete cu ciuperci:

Ciupercile spalate si curatate le punem la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Sau otet daca nu aveti lamaie. Cand sunt gata le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie incincem 2 linguri de ulei de masline si punem ciupercile taiate felii. Le prajim usor, la foc iute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand sunt gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat, amestecam si stingem focul. Potrivim gustul de sare si piper.

Feliile de paine le prajim usor, pe gratar sau in prajitorul de paine. Repartizam ciupercile pe fiecare felie de paine, acoperim cu un strat bun de parmezan si dam la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste parmezanul.

Cam atat! Pofta buna! 😉

Bruschete cu ciuperci

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte buna ideea.O s-o incerc cat de curand.Pupici.

  2. Ce faine sunt !!! Te pup :*

  3. Mihule, imi faci si mie niste bunaciuni din astea?

  4. Ceva foarte bun si crocant!

  5. Imi plac ciupercile si bruschettele la nebunie asa ca am sa incerc aceasta reteta foarte curand. Multumesc si felicitari!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]