Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Bruschete cu ciuperci

Buna sa va fie inima, dragilor!

Azi mancam simplu si sanatos! Fie ca e mic dejun sau cina. Sau… de ce nu, pranz? ­čśÇ Bruschete cu ciuperci, absolut delicioase!

Bruschete cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • sare si piper
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • cativa catei de usturoi (dupa gust)
  • patrunjel verde
  • felii de paine
  • parmezan
loading...

Mod de preparare Bruschete cu ciuperci:

Ciupercile spalate si curatate le punem la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Sau otet daca nu aveti lamaie. Cand sunt gata le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie incincem 2 linguri de ulei de masline si punem ciupercile taiate felii. Le prajim usor, la foc iute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand sunt gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat, amestecam si stingem focul. Potrivim gustul de sare si piper.

Feliile de paine le prajim usor, pe gratar sau in prajitorul de paine. Repartizam ciupercile pe fiecare felie de paine, acoperim cu un strat bun de parmezan si dam la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste parmezanul.

Cam atat! Pofta buna! ­čśë

Bruschete cu ciuperci

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte buna ideea.O s-o incerc cat de curand.Pupici.

  2. Ce faine sunt !!! Te pup :*

  3. Mihule, imi faci si mie niste bunaciuni din astea?

  4. Ceva foarte bun si crocant!

  5. Imi plac ciupercile si bruschettele la nebunie asa ca am sa incerc aceasta reteta foarte curand. Multumesc si felicitari!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]