Dulciuri

Budinca cu mere si orez

loading...

by Elena

Budinca cu mere si orez

Avem nevoie de:

500 g mere
1 cana de orez
100 g zahar
50 g unt
3 oua
2 linguri faina
vanilie

Se spala merele si se taie bucati mici (data viitoare le voi taia felii mai mari, cred ca va iesi mai aspectuoasa) si se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se presara scortisoara si 2-3 linguri de zahar. Se da la cuptor pentru 20-30 minute, pana incep merele sa lase sirop si sa-si schimbe culoarea.

Cat timp merele sunt la cuptor se fierbe orezul in multa apa, aproximativ 5 cani. Dupa ce a fiert se scurge restul de apa si sa clateste cu apa rece.

Mixam bine ouale impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam untul topit si la sfarsit faina.

Cand merele au inceput sa se rumeneasca scoatem tava din cuptor si punem desupra orezul. Nivelam bine cu lingura, apoi turnam amestecul cu unt si oua. Se coace pana incepe orezul sa se rumeneasca.

Se scoate din tava dupa ce s-a racorit, se rastoarna pe un platou, astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Arata foarte bine si pare sa mearga si la pitici. D-astia mai mici.

  2. Da,e foarte potrivita si pentru pitici.La aia nemofturosi,asa cum e Robert al meu…

  3. Pai daca nu merge la mofturosi ca Robert, nici eu nu-mi fac sperante cu Stefan al meu. Noroc ca mai am un musteriu care papa tot. Abia astept sa o incerc.

  4. Hi hi…ma bucur ca ai inteles ce-am vrut sa spun draga Oana…Asta voiam sa zic de fapt…ca Robert e un mofturos si nu mananca orice…

  5. Confirm, e absolut delicioasa budinca asta! Ai mei copii au papat-o cu placere, desi sint si ei mofturosi. Dar mofturosi la mincare, la deserturi nu fac mofturi. :-)))

  6. Budinca a iesit grozava. I-am dat si pustiului meu de 1 an si a devorat-o .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]