Aluat dulce / Dulciuri / Retete de prajituri

Budinca de cozonac

Inainte de a se imbolnavi copiii, am facut un cozonac cu ciocolata. Le place sa-l pape dupa masa, la desert, sau seara inainte de culcare impreuna cu un pahar de lapte cald. N-au mai apucat sa-l manance, astfel ca a ramas si s-a uscat. Cum n-am vrut sa-l arunc, l-am transformat intr-un desert delicios.

Cozonacul poate fi inlocuit cu paine alba feliata, avand grija sa adaugati ceva ciocolata deasupra :)) si sa potriviti gustul de dulce. La fel de bine puteti pastra ideea pentru dupa sarbatori, ca doar acus e Pastele, si sigur o sa va ramana ceva cozonac nemancat. ­čśÇ

Budinca de cozonac

Ingrediente

  • ~500 g cozonac
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 500-600 ml lapte
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare:

Cozonacul se feliaza si sea aseaza intr-un vas termorezistent uns bine cu unt.

budinca de cozonac

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna laptele si se omogenizeaza. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Turnam acest amestec peste feliile de cozonac, avand grija ca acestea sa fie bine imbibate. Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana budinca se rumeneste usor deasupra.

Se serveste cu frisca sau dulceata. Da’ tot mai buna-i o inghetata de ciocolata! :))))

budinca de cozonac

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Hummmm…sa l’air d├ęlicieux!

    Bisous

  2. Vin si eu la o mica portie.Seara frumoasa!

  3. Buna idee, ca tare mul mai ramane dupa sarbatori!

  4. Vai, eu vreau si budinca si inghetata, ca toate sunt cu cioc9olata pe gustul meu ­čÖé Pupici Miha!

  5. lulu says:

    Minunata budinca!!am facut si eu dar cu franzela;cozonac niciodata nu-mi ramane!
    pup si o zi buna!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]