Dulciuri

Budinca de gris

loading...

* 500 ml lapte
* 4 linguri gris
* 3 linguri zahar
* 1 ou
* vanilie

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit.

Adaugam galbenusul si vanilia.

Omogenizam. Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra.

Se lasa in tava pana se racoreste apoi se rastoana pe un platou.

Am servit cu topping de ciocolata. Se poate folosi si dulceata.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata foarte bine!

    La multi ani!!!

  2. Multumesc Daniela!

    La multi ani fericiti si voua!

  3. vero says:

    sunt foarte curioasa cum o sa iasa la gust
    am pus budinca intr-o tava,deasupra budincii am pus un strat de dulceata de mure si deasupra dulcetii am pus un pic de albus de ou batut cu zahar
    te pup si iti multumesc pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]