Dulciuri

Budinca de orez cu caramel

Budinca de orez cu caramel
Pentru caramel avem nevoie de:50 g unt
1 pahar de zahar
1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Pentru budinca avem nevoie de:

200 g orez
100 g zahar
700 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Deliciooos!
    Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
    P.S. O mare rugaminte la tine… vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!

  2. Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o…
    Scuze de off. Pupici!

  3. Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !

  4. Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! 😉

    Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. 🙂

  5. Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. 🙂 Te pup!

  6. Nicoleta,asa este…o bunatate.Si atat de usor de facut…;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]