Dulciuri

Budinca de orez cu caramel

Budinca de orez cu caramel
Pentru caramel avem nevoie de:50 g unt
1 pahar de zahar
1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Pentru budinca avem nevoie de:

200 g orez
100 g zahar
700 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Deliciooos!
    Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
    P.S. O mare rugaminte la tine… vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!

  2. Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o…
    Scuze de off. Pupici!

  3. Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !

  4. Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! 😉

    Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. :)

  5. Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. :) Te pup!

  6. Nicoleta,asa este…o bunatate.Si atat de usor de facut…;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mod de preparare Inghetata cu vanilie si zmeura: Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, […]

Tiramisu cu frisca

Tiramisu cu frisca

Mod de preparare Tiramisu cu frisca: Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele […]

Panna Cotta cu lapte de cocos

Panna Cotta cu lapte de cocos

Mod de preparare Panna Cotta cu lapte de cocos: Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Laptele de cocos, smantana pentru frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut, pana zaharul se […]

Ciocolata de casa cu portocale

Ciocolata de casa cu portocale

Mod de preparare Ciocolata de casa cu portocale: Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu spre mare. Se fierbe siropul cca 5 minute din momentul in care da in clocot. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se da deoparte si se adauga untul, […]