Dulciuri

Budinca de orez cu caramel

Budinca de orez cu caramel
Pentru caramel avem nevoie de:50 g unt
1 pahar de zahar
1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Pentru budinca avem nevoie de:

200 g orez
100 g zahar
700 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Deliciooos!
    Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
    P.S. O mare rugaminte la tine… vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!

  2. Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o…
    Scuze de off. Pupici!

  3. Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !

  4. Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! 😉

    Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. 🙂

  5. Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. 🙂 Te pup!

  6. Nicoleta,asa este…o bunatate.Si atat de usor de facut…;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]

Pasta de zahar

Pasta de zahar

Mod de preparare Pasta de zahar: Zaharul pudra ce l-am folosit a fost din comert. V-am zis doar ca am preferat varianta cea mai simpla! :)))  Daca aveti o rasnita buna il puteti pregati voi acasa: rasniti zaharul foarte fin, apoi il cerneti printr-o sita fina si il amestecati cu […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]