Dulciuri

Budinca de orez cu caramel

Budinca de orez cu caramel
Pentru caramel avem nevoie de:50 g unt
1 pahar de zahar
1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Pentru budinca avem nevoie de:

200 g orez
100 g zahar
700 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Deliciooos!
    Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
    P.S. O mare rugaminte la tine… vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!

  2. Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o…
    Scuze de off. Pupici!

  3. Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !

  4. Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! 😉

    Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. :)

  5. Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. :) Te pup!

  6. Nicoleta,asa este…o bunatate.Si atat de usor de facut…;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Inghetata de portocale

Inghetata de portocale

Mod de preparare Inghetata de portocale: Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi […]