Reteta Budinca de orez cu caramel
Ingrediente
- Pentru caramel avem nevoie de:
- 50 g unt
- 1 pahar de zahar
- 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida/smantana pentru frisca
- Pentru budinca avem nevoie de:
- 200 g orez
- 100 g zahar
- 700 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
Budinca de orez cu caramel este moale si cremoasa, un desert cu multe amintiri din copilarie 🙂
Mod de preparare Budinca de orez cu caramel:
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand este gata se adauga untul si se amesteca pana se se topeste, dupa care se adauga si frisca lichida. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.
Budinca de orez:
Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Se scurge de apa, apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat. Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul, cand se adauga zaharul. Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda, dupa care se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu sosul caramel.
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
7 comentarii
Deliciooos!
Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
P.S. O mare rugaminte la tine… vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!
Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o…
Scuze de off. Pupici!
Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !
O bunatate!
Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! 😉
Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. 🙂
Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. 🙂 Te pup!
Nicoleta,asa este…o bunatate.Si atat de usor de facut…;)