Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Budinca de paste

loading...

O reteta rapida si simplu de preparat, pentru atunci cand sunteti in criza de timp. Sau de idei, asa cum mi se intampla si mie de foarte multe ori. :))

~ 200 g paste ( eu am folosit gnocchi)
1/2 piept de pui
150 g branza Almette
1 ceapa
3 catei usturoi
1 rosie
sare si piper
oregano
2 oua
2 linguri smantana
50 g cascaval

Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in 2 linguri cu ulei de masline. Rosia o oparim cateva secunde in apa clocotita, o trecem sub un jet de apa rece si o curatam de coaja. O taiem cubulete sau o blenduim si punem peste ceapa si usturoiul calite. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete, omogenizam si lasam la fiert.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Cand sosul din tigaie a scazut si carnea este patrunsa se da tigaia deoparte si se lasa la racit.

Pastele fierte le trecem sub un jet de apa rece si le punem intr-un castron, unde le amestecam cu crema de branza si sosul cu carne. Ouale batute bine cu un praf de sare se amesteca cu smantana si se toarna peste paste. Mai punem putina sare daca este necesar si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt,

presaram cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste calda.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]