Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Cannelloni cu carne

Pentru ca atunci cand am facut cannelloni cu branza puii mei “au fost cuminti si au papat tot” :))) m-am gandit ca de aceasta data sa le fac cu carne, preferata lor.

10 tuburi de cannelloni ( pentru o tava de 20/20 cm)
150 g mozzarella

~300 g piept de curcan
1 morcov
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 rosii
1 ou
patrunjel verde
cateva frunze de busuioc
sare si piper

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
nucsoara
sare si piper

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Pieptul de curcan il tocam in robotul de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor.

Cu pasta obtinuta umplem tuburile de cannelloni, pe care le vom aseza apoi in tava bine unsa cu ulei. Turnam deasupra sosul Bechamel si acoperim cu un strat cat mai generos de mozzarella.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste cald.

Pofta buna.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Vai Miha, ce buntatate ai facut aici, pozele sunt superbe!!!

  2. Dragutica,sunt grozavi si cu toate ca de-abia i-am terminat pe ai mei cu porc-vita ,ma bate gandul sa-i pregatesc si cu piept de curcan !
    Sunt…fancy!:))

  3. O minunatie, nu alta. Plus galbenul auriu perfect de rigoare :)

  4. Sunt fff apetisante fotografiile, ador acest fel de mancare!
    Pupici! :)

  5. Ce bunatate. Ador pastele, iar aici vad o deliciosenie!
    Am luat si o portie la pachet :)

  6. Wow cat de bine arata!!!

  7. ce bunatate ai facut…yamy

  8. Seamana mult cu dropul.. dar e mult mai gustos.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]

Placinta-floare cu carne si branza

Placinta-floare cu carne si branza

Mod de preparare Placinta-floare cu carne si branza: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam […]

Placinta-floare cu carne

Placinta-floare cu carne

Mod de preparare Placinta-floare cu carne: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este […]