Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Carnati in aluat

De ceva vreme ma batea gandul sa fac niste cornuri, mai precis reteta de cornuri fine postata de Laura. Dar cum ai mei nu-s amatori de chestii…”goale” :))) m-am gandit sa le umplu cu ceva. Si le-am umplut! Si le-au placut!

Carnati si alte chestii de genul asta nu cumpar foarte des, dar uneori mai fac rabat de la regula. Si ei se bucura de parca cine stie ce bunatate as pune in cosul de cumparaturi. :)) Acu’ nu stiu daca le-au placut „cornurile” astea doar pentru ca aveau carnati in ele sau din alte motive. O sa-mi dati voi de veste daca le faceti, cu carnati sau fara. Daaa?

carnati in aluat

Ingrediente

  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • carnati (atatea bucati in cate fasii veti taia aluatul)
loading...

Mod de preparare Carnati in aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit si restul de lapte. Se toarna in castron peste faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm Foaia se taie in fasii de cca 2 degete latime. Se pune bucata de carnat pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de susan si se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Ils sont parfait leurs aspect et très beaux une délice!

    bravo

  2. mmm ce reteta frumoasa. As dori si eu vreo 2 bucati, daca se poate! 🙂

  3. im.bun rau.o idee.multumim.pop

  4. Aluatul arata tare frumos!Imi iau mustarul si vin la tine!

  5. Am facut aseara reteta, umpluta cu cremwursti. Mie mi s-au parut absolut deliciosi, copiilor nu le-a placut. Nu prea am inteles de ce, ca eu si colega mea de la birou ne-am baut pe ei astazi. Aluatul a iesit excelent.
    Miha, multumesc frumos de retete, nu prea comtez eu pe blog, dar sa stii ca am mai facut cateva reteta inspirate de la tine si mi-au placut tare mult.
    Va pupam cu drag,
    Ileana

  6. Ileana, comentariul tau ma bucura tare tare mult. Iar faptul ca ai incercat reteta…si mai mult. :)))

    Piticii tai or fi avut un motiv pentru care nu le-a placut…au si ei gusturi. Daca ar fi sa ma iau dupa cate as manca eu si cate-mi plac si ai mei nu vor… m-as lua cu mainile de cap. :))))

    Va pupam si noi cu drag!

  7. Teo, ai grija ce mustar aduci, sa nu fie prea iute, ca n-am bere in frigider. :)))

  8. Speranta, multumesc! :*

  9. Corina, am pus deoparte special pentru tine. Te astept! :*

  10. Merci Beth! Bisous!

  11. Hai, ca sa te bucuri si mai tare, sa-ti spun ca am avut mare succes cu reteta aia de placinta cu branza si spanac, dupa care in acelasi aluat am facut variatiuni si combinatii diverse de branza dulce cu putina branza sarata si marar, sau branza si sunca presata, sau carne si divese verdeturi. Alea au avut succes de fiecare data si la cei mici. 🙂
    Ca sa nu-ti mai spun ce succes deosebit am inregistrat cu prajitura televizor. 🙂
    Acum sunt in cautarea unei retete de inghetata mai pufoasa/ cremoasa, asa, sa semene cu aia de la magazin, dar pe care sa o fac eu in casa. Am incercat 2 retete, nu sunt pe deplin multumita, iese destul de tare asa, chiar daca nu are ace de gheata in ea. Ceva idei? 🙂

  12. Ileana, inghetata de casa oricum iese mai tare decat cea de la magazin. Ma refer la faptul ca se face bocna. De aceea e recomandat ca inainte de servire, cu 20-30 de minute, sa fie scoasa din congelator. Cea de la magazin are cine stie ce minuni in ea, care sa o pastreze moale…

  13. Ma gandeam eu ca asa trebuie sa fie… Asta ma enerveaza, ca e bocna, bocna…. In rest, gustul este excelent! Te pup si spor la gatit!

  14. Pupici Ileana. Si te astept oricand cu drag. :*

  15. Mor de pofta aici!!!
    Senzational arata! Ce iese din mainile tale…e special!

    P.S. Am completat si chestionarul propus mai sus!

    Pupicei! Numai bine!:)

  16. Multumesc Ilda! Stii ca tu esti o draguta, daaa? :*

  17. Foarte buni,imi plac mai ales ca ai folosit aluat facut in casa.
    Pup!

  18. Cica eu sunt la dieta. Dar stau si salivez pe aici. :((((((( Arata minunat carnatii in aluat, iar eclerele alea din rotisorul blogulu: o sa fac diabet doar din privire 😀

  19. Mirela, ma bucur ca ti-am facut pofta, desi suna cam ciudat asta. :))) Pupici!

  20. Te inteleg perfect , nici la noi nu merg goale !!! 😉

  21. Ce as papa si eu ,ca asa bine arata!!

  22. reteta se poate face si cu aluat de foietaj??eu nu prea am mult timp la dispozitie si nu am timp d facut aluatul!!

  23. catalina says:

    buna, mihaela. am facut si eu rulourile, cu carnati de sibiu. au iesit niste monstri, grasi si frumosi. am pus si cate o fasiuta de cascaval in interior, dat faptul ca sotul meu e mare fan cascaval. s-a topit, evident, dar a dat gust bun. multumesc pentru reteta, cred ca sunt cam la a 10-a de pe pagina ta. sper la retete!

  24. VERA says:

    POT FOLOSI DROJDIE PROASPATA SI IN CE CANTITATE?MULTUMESC

    • Da, se poate folosi si drojdie proaspata.
      25 grame drojdie proapata trebuie pentru 500 grame faina 😉

  25. VERA says:

    multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]