Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi copti umpluti

Sa incepem saptamana cu o reteta usoara, o reteta de cartofi umpluti pe care voi o puteti adapta in functie de preferinte. ­čśë

Ingrediente

  • 4 cartofi medii ca marime
  • 1 ceapa potrivita
  • 4 felii subtiri de bacon
  • ~50 g cascaval
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei
loading...

Mod de preparare:

Cartofii cu tot cu coaja, bine spalati, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i dam la cuptor la foc mediu pentru vreo ora, pana sunt bine copti si furculita intra usor in ei.

In cazul in care va grabiti foarte tare, cartofii se pot coace si la cuptorul cu microunde. Se inteapa cartofii cu o furculita pe toate partile si se pun la cuptor la putere maxima pentru 15-20 de minute.

Intr-o tigaie punem baconul taiat bucatele. Il prajim usor. Adaugam ceapa si amestecam continuu pana ceapa se inmoaie. Punem boiaua de ardei, omogenizam si dam deoparte.

Cartofii copti se taie in jumatate si se scobesc de miez, avand grija sa nu rupem coaja si sa lasam o margine de cca 0.5 cm grosime.

Miezul cartofilor il punem intr-un castron si il sfaramam bine cu furculita. Adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si compozitia cu ceapa. Saram si piperam dupa gust.

Cu acest amestec umplem cojile de cartofi. Punem cartofii in tava

si dam din nou la cuptor pentru vreo 10 minute.

Se servesc calzi.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Mmmmm dar vreau si eu!!!

  2. Ramo says:

    Pe o vreme ca asta(la mine ploua)este o retete binevenita langa un pahar de vin si o carte buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]