Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Piticii mei nu vor sa accepte acel „mult verde” de la mine din farfurie :)) si chiar daca uneori ii mai pacalesc, uneori le fac cate ceva ce stiu ca vor manca fara multe mofturi. Iata deci o idee si pentru voi… o idee delicioasa, pentru pranz sau cina… cartofi cu carne in sos Bechamel, copti la cuptor, ca sa fie treaba buna. :))

cartofi la cuptor cu carne si sos Bechamel

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mici:
  • 2 cartofi medii
  • ~100 g piept de curcan
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • oregano uscat
  • rozmarin verde
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • ~200 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
loading...

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel:

Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele.

Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos subtire. Adaugam cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt punem un strat de felii de cartofi, presaram cu cateva firicele de rozmarin, condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem apoi carnea pe care o condimentam cu sare, fulgi de ardei iute si oregano uscat.

cartofi la cuptor cu carne si sos Bechamel

Acoperim cu un alt strat de cartofi, apoi turnam uniform sosul Bechamel. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Se serveste cald.

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mmm asa ceva imi place si mie ca si eu sunt putin mofturici 😀

  2. MONICA says:

    ceau miha arata superrrrrrrrrrrr bine aceast preparat si prezentarea e frumoasa felicitari……….pot inlocui pipetu de curcan cu cel de pui……….

  3. Cu asa ceva m-as lasa si eu pacalita 🙂

  4. Diana says:

    Si mie mi-ar placea asa ceva … cred

  5. Ce-mi place mie vasul ala al tau, da un farmec aparte mancarii…care stim cu totii ca e grozav de buna! Pupici

  6. Dea says:

    Ce bunatate !!

  7. Cristi says:

    Oau arata foarte bine.
    Imi poti spune vasul de unde l-ai cumparat?
    Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]