Cartofi noi cu sos de smantana

Azi ne delectam cu o reteta simpla cu cartofi noi. De obicei, cartofii noi ii fac prajiti la ceaun si ii servim ca garnitura. Musai cu mujdei de usturoi 😉 Dar pentru ca azi am fost in „ziua fara carne” am facut acest sos cu smantana, sa fie nitel mai consistenti. Si buni! :))

Cartofi noi cu smantana

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • 1/2 capatana usturoi (dupa gust)
  • sare si piper
  • marar verde
loading...

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana:

Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate.

Cartofi

Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina sare si se scot pe un prosop absorbant.

  • Daca doriti o reteta mai light puteti fierbe cartofii in loc sa-i prajiti.

Intre timp pregatim sosul de smantana: topim untul la foc mic. Adaugam faina si amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase. Turnam incet laptele si omogenizam. Fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana si aducem compozitia la punctul de fierbere. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si mararul verde tocat.

Turnam sosul peste cartofi si servim repede, cat preparatul este cald.

Pofta buna! 😉

Cartofi noi cu smantana

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *