Mancaruri cu cartofi / Mancaruri de post / Retete culinare

Cartofi picanti

loading...

Tot din categoria „reteta rapida si usor de preparat” va propun astazi acesti cartofi absolut deliciosi, pe care ii puteti servi ca atare intr-o zi de post sau ca garnitura la friptura preferata. 😉

Cantitatile le puteti ajusta in functie de preferintele personale.

4 cartofi mari
1/2 capatana usturoi
1 lingura susan
1 lingurita boia de ardei
50 ml ulei

Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron.

Usturoiul se piseaza cu putina sare. Adaugam uleiul putin cate putin formand o pasta, ca pentru mujdei. Adaugam boiaua de ardei si susanul. Turnam pasta obtinuta peste cartofi, omogenizam si punem totul intr-o tava mica de cuptor.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc cartofii.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Buna reteta , Miho ! Interesanta combinatie.

  2. Yummmyyyy ! Poate ii incerc chiar in seara asta. Pupici !

  3. Miha , iar m-ai facut sa salivez toata ……..

  4. Multumesc fetelor! Pup!

    Onesto, lasa cartofii, hai la o cafea. mai bine. :)))

  5. Gabriela says:

    Nu se folosește ptr tavă foaie de copt, iar cartofii nu se acoperă cu o folie de aluminiu ptr cateva minute? Foarte frumos!

  6. Gabriela Balan says:

    Buna seara Miha!
    Poti sa-mi spui te rog mult de unde ai cumpărat bombonelele mici sub forma de inimioara cu care ai ornat tortul cu crema de lămâie si nuca de cocos? Si cum se numesc? Mulțumesc mult

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]