Mancaruri cu cartofi

Cartofi taranesti

loading...

Acesti cartofi taranesti pot fi serviti ca atare, ca o masa in sine, sau pot fi serviti si ca garnitura de cei ce-si doresc o masa mai consistenta.

* 3 cartofi mari
* 1 ceapa
* 200 g muschiulet tiganesc
* 2 linguri ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei

Cartofii se fierb, taiati cubulete sau in coaja, dupa preferinta, in apa cu sare.

Muschiuletul il taiem fasii subtiri pe care le prajim putin intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline.

Adaugam ceapa tocata marunt sau taiata solzisori. Eu am preferat sa o toc marunt din motive mofturoase. :))

Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam cartofii taiati cubulete si amestecam usor, sa nu se striveasca.

Se adauga boiaua de ardei si se potriveste gustul de sare si piper. Dupa ce am pus boiaua nu mai lasam mult la prajit, pentru ca aceasta devine amara.

loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Super reteta , nu am mancat de o vesnicie cartofi taranesti, mi-ai facut pofta. Pupici si Sarbatori fericite !

  2. La cartofii taranesti eu stiam ca se adauga si ardei gras rosu care se caleste impreuna cu muschiuletul. Pe langa culoarea care o da mancarii, are un gust incredibil 😀

  3. Terra, exista multe feluri in care se prepara acesti cartofi. Probabil ca fiecare a adaptat originalul dupa „obiceiurile casei” si dupa gust.
    Probabil ca in reteta pe care o stii tu ardeiul a inlocuit boiaua de ardei, pe care am folosit-o eu. 🙂
    Sunt convinsa ca ambele varinate sunt la fel de bune. 😉 La fel de bune ca si o varianta simpla ce-am mancat odata la un restaurant, fara muschiulet, doar cartofi si ceapa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]