Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Cartofi umpluti cu branza

Cartofi umpluti cu branzaCeva bun ce merita incercat ­čśë

Cartofi umpluti la cuptor

 

Ingrediente

  • * 4 cartofi
  • * 50 g branza de vaci
  • * 50 g telemea
  • * 50 g cascaval
  • * 50 g unt
  • * sare si piper
  • * cateva linguri de cascaval ras pt presarat deasupra
loading...

Mod de preparare Cartofi umpluti cu branza:

Cartofii se spala si se coc in coaja.

Intr-un castron se amesteca branzeturile, se potriveste gustul de sare si piper. Daca branza de vaci este uscata se pot adauga 2-3 linguri cu smantana.

Se scot cartofii din cuptor, daca furculita intra usor in ei sunt gata. Se cresteaza pe lungime, apoi cu o lingurita se scobeste miezul, cu grija sa nu rupem coaja.

Miezul se incorporeaza in crema de branza.

Punem cate un cubulet mic de unt in fiecare coaja, iar restul il incorporam in compozitia pentru umplutura, cat miezul de la cartofi este cald.

Se umplu cartofii, se presara cu cascaval ras si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servesc calzi.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Arata splendid…mi-ai facut o poftaaa…yami…mersic Miha.

  2. Maravilhosas estas batatas. Lindas.

  3. saliveeeeeez……

  4. -De ce sunt atatea balti in Romania?
    -Pentru ca are dupa ce sa ne lase gura apa(balta)….

    ce-mi place ca simt si bucuria cu care sunt pregatite bunatatile.Felicitari!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]