Dulciuri

Cataif cu frisca

loading...
Cataif

Avem nevoie de:

250 g taitei (cat mai subtiri)
50 g unt
200 g zahar
400 ml apa
esenta de rom
500 ml frisca lichida

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt

si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se „leaga” taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. miha,ce frumos ti-a iesit!felicitari!

  2. Fain…Chiar astazi am vazut intr-un supermarket „cataif la pachet”, cred ca semipreparat, asa cum e si pizza. Ce-i drept, era turcesc, dar n-am luat. Prin celofan se vedea clar un fel de fidea prajita… Si iata ca acuma dau de reta ta de cataif. Inseamna ca trebuie sa fac si eu, nu?

  3. Diana,mai mult ca sigur ca fu un semn. :))

    Te pup si spor! 😉

  4. Multumesc Alison! Esti o draguta,ca de obicei!

    Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]